Skip to main content

Afsluiting!

De weg is bij de Chinees richting het Noordeinde naar de sportschool afgesloten.

Je kan de rond weg nemen. Volg de borden X
Sporters buiten Leimuiden, na de stoplicht Leimuiden in, links aanhouden en de hele rondweg volgen.

ACTIE ABONNEMENT: GEEN INSCHRIJFGELD
+ 8 WEKEN FITPLAN
t.w.v. € 120,- 

Aerobics

Eenvoudige aerobics passen zorgen voor fun tijdens het trainen op uithoudingsvermogen.
Let's burn!

Body shape

Geef je van te voren op via 0627145913

Body Shape is een les voor mensen die niet van choreografie houden maar wel graag hun lichaam in shape willen brengen. De les begint met een eenvoudige warming up van 10 minuten. Daarna pakken wij binnen een uur alle spiergroepen aan d.m.v. oefeningen met dumbells en beengewichten.
In deze les werken met 3 levels tijdens één oefening. Elke level geeft een verzwaring aan de oefening waardoor jij meer kracht en vorm krijgt.

Bootcamp indoor

Geef je van te voren op via 0627145913

Met opzwepende muziek en een trainer die jou de gehele les motiveert worden dynamische oefeningen op kracht- en uithoudingsvermogen afgewisseld.
2 rondes van 20 oefeningen worden achter elkaar 1 minuut uitgevoerd wat zichtbaar is op een grote klok. Tussen de oefeningen door heb je 20 seconden de tijd om door te draaien naar de volgende oefening.
In deze functionele les maken we gebruik van; TRX, kettlebell, medicine ball, bokszak, battle rope, T-bar, halters, dumbells, optrekken - resistance bands, trampoline, slide board etc..

Springen hoeft niet in deze les. Alternatieven worden aangeboden ook wanneer je een blessure hebt. Zo kan iedereen meedoen op eigen niveau.

Cardio & shape

Geef je van te voren op via 0627145913

Een afwisselende 50/50 les waarin we 30 minuten de uithoudingsvermogen trainen en 30 minuten krachtoefeningen uitvoeren voor de grote spiergroepen rug, buik, benen en borst.

De training op uithoudingsvermogen is eenvoudige aerobics en steps.
Uitleg van deze trainingen zie je bij de omschrijving steps en aerobics.

Steps

Steps is een les om de uithoudingsvermogen en de beenspieren te trainen.
Deze les heeft een hoop fun gehalte door de eenvoudige choreo (stappen) op een step (verhoging).
Deze (choreo)afleiding laat je knallen over de step!
Hierdoor heb je minder in de gaten dat je vermoeid raakt maar ondertussen wel jouw longinhoud vergroot en calorieën verbrand!

Full body training

Onder begeleiding van een instructeur wordt er een Full Body training in de fitness gegeven. Deze training is toegankelijk voor elk niveau. Ook mensen met blessures en/of medische klachten kunnen meedoen aan deze training.
De instructeur maakt elke 6 weken een nieuwe afwisselende training in de fitness.
Tijdens de begeleiding wordt er goed gelet op de houding en uitvoering van de bewegingen.
De training start met een warming up van 10 minuten op de cardiotoestellen (fiets, loopband, roeimachine etc.) daarna pakken we alle spieren aan met oefening op de krachttoestellen en losse oefeningen.

Jeugd fitness

De jeugd vanaf 10 jaar kan van maandag t/m donderdag tot 19.00 ,onder begeleiding van een instructeur, trainen in de fitness.

De instructeur maakt een fitness training met uitdagende oefeningen voor het hele lichaam. Tijdens de training let de instructeur op de lichaamshouding en uitvoering van de oefening.

Degene die er klaar voor zijn uit deze leeftijdsgroep kan net als 16 jaar en ouder aan de (volwassen)groepslessen meedoen en trainen in de fitness tijdens onze openingstijden.
De instructeur bepaald voor wie dat geldt!

Kickboksen / zaktraining

Geef je van te voren op via 0627145913

Een conditietraining waarbij stoot- en traptechnieken worden gebruikt vanuit het (kick)boksen. In deze les heb je handschoenen en scheenbeschermers nodig.

Pilates

Geef je van te voren op via 0627145913

Een training waarbij je voornamelijk core spieren (buik/rug) versterkt, flexibiliteit en balans traint.

Pilates, of de Pilatesmethode is een fitnesssysteem uitgewerkt in het begin van de 20e eeuw door Joseph Pilates.
Pilates ontwikkelde zijn methode tijdens de Eerste Wereldoorlog met de bedoeling het revalidatieprogramma voor oorlogsveteranen te verbeteren. Mede door zijn overtuiging dat geestelijke en lichamelijke gezondheid met elkaar verweven zijn, beval hij een aantal oefeningen aan met de nadruk op gecontroleerde precieze bewegingen. Die moesten de gewonde soldaten helpen hun gezondheid terug te vinden en hun belangrijkste spieren te verstevigen.
Nu vind je Pilates ook in de sportschool terug om vooral de core (buik/rug) spieren te versterken, en de flexibiliteit en balans van jouw lichaam te verbeteren.

Pump

Geef je van te voren op via 0627145913

Pump is een groepstraining waarbij gebruik wordt gemaakt van een halter met gewichten. Door middel van fitnessoefeningen op muziek worden alle spiergroepen aangepakt.
Je traint op kracht- en spieruithoudingsvermogen.
Spieren geven meer kracht en vorm. Het voorkomt blessures en gooit jouw verbranding omhoog!

Senioren fit tot 11.30

Vitaal ouder worden? Wie wil dat nu niet?

Elke maandag-, woensdag- en vrijdagochtend van 10:00 tot 11.30 gezelligheid!!
Trainen op de muziek hits uit de jaren 60's 70's & 80's geeft een gezellige sfeer.

Deze ochtenden staat er een instructeur voor jou klaar.
Op een veilige manier gelet op de houding en uitvoering van de bewegingen maakt de instructeur een afwisselende Full Body Training waarbij alle spiergroepen worden aanpakt op krachttoestellen en met losse oefeningen. De uithoudingsvermogen trainen we op de cardiotoestellen (loopband, roeimachine, fiets, crosstrainer etc..).
De oefeningen worden aangepast waar nodig is zodat jij op jouw eigen niveau kan trainen. Ook wanneer je een blessure of medische klacht hebt kan je meedoen.

XCO

XCO staat voor Extreme Core, een intensieve training waarbij effectiviteit en plezier samengaan.
De XCO workout is een ultieme core training (de kern van rug-, buik- en heupspieren) met behulp van een XCO-buis.
De rode XCO- buis bevat een bewegende massa granulaat. Aan het begin en aan het einde van elke beweging zorgt de XCO-buis voor extra belasting van de spieren en bindweefsel door het hele lichaam. Dit speciale effect staat bekend als ‘Reactive Impact’ en biedt je de beste training voor jouw core!
Ook de uithoudingsvermogen wordt getraind en calorieën verbrand!
 

Trainingsmethodes

 1. Krachttraining/spierversterkende oefeningen
  Door met weerstand of eigen lichaamsgewicht te trainen wordt je sterker en vergroot jouw spiermassa. Een spiercel vraagt de gehele dag door energie. Hoe meer spiermassa je hebt hoe meer energie je verbruikt waardoor jouw verbranding harder gaat werken. 
 2. Conditie/uithoudingsvermogen
  Met fietsen, hardlopen, aerobics etc. vergoot jouw longinhoud (VO2max) zodat u alle dagelijkse bezigheden makkelijker volhoud. De hartslag gaat tijdens deze training omhoog. Hierdoor verbrandt je veel calorieën. 
 3. Flexibiliteit
  Het trainen van souplesse en lenigheid.
 4. Mobiliteit
  Bewegingsmogelijkheid vergroten.
 5. Balans
  Het bewaren van jouw evenwicht tijdens bewegingen.
 6. Snelheid
  Explosief trainen zorgt ervoor dat je steeds sneller wordt.
 7. Sprongkracht
  Door de oefeningen springend uit te voeren voelt je jouw hartslag omhoog gaan en jouw benen zwaarder worden. Met het trainen van de sprongkracht verminderd de verzuring in de benen en kan je steeds hoger springen.